Een Fendt Caravan staat garant voor kwaliteit. Een Fendt is de perfecte mix van functionaliteit, een tijdloos design en een hoog uitrustingsniveau. U hoeft zich op vakantie nergens zorgen om te maken als u vertrekt met één van de Fendt Caravans. Dat een caravan van Fendt garant staat voor kwaliteit wordt jaarlijks duidelijk tijdens de caravanverkiezing in Duitsland. Daar won de Duitse caravanfabrikant de totaalprijs en was het de beste in elke categorie.

Fendt Caravan; geschiedenis

Fendt is sinds 1930 een fabrikant van landbouwmachines. In 1970 kocht de fabrikant een Duitse caravanfabrikant op en sindsdien werden deze caravans verkocht onder de merknaam Fendt Caravans.
In 1997 werd Fendt overgenomen door de Amerikaanse AGCO-corporatie. In 1998 werd Fendt Caravan verkocht aan Hobby-Wohnwagenwerk. Deze eveneens Duitse fabrikant produceert tot de dag van vandaag de caravans nog steeds onder de naam Fendt Caravan.


Fendt Caravan staat bekend om de hoge isolatiewaarde van de caravans, moderne uitstraling en goede prijs-kwaliteitverhouding. Door de jaren heen zijn er verschillende Fendt Caravan modellen uitgebracht die er aan de buitenkant vrijwel identiek uitzien maar ieder jaar worden de modellen weer verbeterd. Hieronder leest u meer over de verschillende modellen van Fendt Caravan.

Fendt Caravan modellen

In de loop der jaren zijn er verschillende Fendt Caravan modellen ontwikkeld. Deze modellen verschillen van indeling, uitrusting en grootte. Fendt Caravan heeft ervoor gekozen om de verschillende modellen vrijwel gelijk te houden op het gebied van opbouwconstructie, dak- en wanddiktes en bodem.

Inmiddels bestaat het assortiment van Fendt Caravan uit de volgende modellen:

  • Saphir
  • Bianco (Selection en Activ)
  • Tendenza
  • Opal
  • Diamant
  • Brillant

Ieder jaar brengt Fendt Caravan een nieuwe catalogus uit met nieuwe uitvoeringen (en soms zelfs nieuwe modellen). Zo zie je dat de uitrusting en techniek van de verschillende modellen ieder jaar worden verbeterd. Daarnaast worden er optimalisaties doorgevoerd op het gebied van indeling en materialen.


Sinds 2022 zijn alle Fendt Caravan modellen voorzien van een hoge koelkast. De grotere modellen zijn standaard voorzien van een oven. Daarnaast worden er continu aanpassingen gedaan om het comfort te verhogen zoals het verbreden van bedden, het vergroten van het serviceluik en deuropening. Hieronder vind u een toelichting op de verschillende Fendt Caravan modellen.

Bent u benieuwd naar de nieuwste modellen van Fendt? Klik hier om de Fendt Caravan 2022 modellen te bekijken!

Fendt Caravan Saphir

In de Saphir serie heeft u de keuze uit het grootste aantal indelingsvarianten. De caravans in deze serie bieden slaapplekken voor 4-6 man, afhankelijk van het model. De Saphir serie is misschien wel de populairste van alle modellen. U vindt hier altijd een indeling die bij u past, tegen de juiste prijs.

Elk jaar verbetert Fendt de Saphir modellen, waardoor het comfort elk jaar hoger ligt. U kunt kiezen uit 12 verschillende Saphir modellen.

Fendt Bianco Selection

Bij de Bianco Selection serie kunt u kiezen uit 7 verschillende indelingen van de Fendt Caravan. Deze compacte caravan is perfect als u van plan bent te gaan touren. Het interieur is uitgevoerd in Nabucco Cherry houtdecor. U kunt kiezen uit de bekledingsopties Korfu en Umbria. Deze kleuren passen beide perfect bij de kleur van het hout. Hiernaast zijn de eenpersoonsbedden in de meeste varianten 5 centimeter breder gemaakt, om meer comfort te garanderen. Een aantal van de varianten is zelfs ingericht met een kinderkamer.

Fendt Caravan Bianco Activ

Net als de Selection staat de Fendt Bianco Activ voor compactheid, degelijkheid en wendbaarheid. Het model is uitgerust met 2-5 slaapplaatsen, afhankelijk van de gekozen indeling. Er kan een keuze gemaakt worden tussen 7 verschillende caravanindelingen. Ook de Activ wordt uitgevoerd in Nabucco Cherry houtdecor, met de bekledingsopties Korfu en Umbria.

Fendt Bianco Slection fendt caravan cc emmen

Fendt Tendenza

In de Fendt Caravan Tendenza komen alle nieuwste trends naar voren. Al sinds de lancering van de Tendenza modellen is het duidelijk dat Fendt hier de nieuwste designtrends doorvoert.

Niet alleen het design wordt steeds aangepast, ook de verlichte achterwand is bij diverse modellen verbeterd. Het nieuwste model, de 650 SFDW is zelfs uitgerust met vloeistofverwarming en vloerverwarming. De 515 SF, de 650 SFD en de 650 SFDW zijn voorzien van een oven. Er kan een keuze gemaakt worden tussen 6 verschillende types indelingen. Alle Tendenza modellen bieden slaapplaatsen voor 4 personen.

Fendt Tendenza 2019 Fendt caravan cc emmen 2

Fendt Opal

De Fendt Opal is een Fendt Caravan van topklasse. Het biedt een uiterst hoog comfortlevel, een hoge kwaliteit en een prachtig design. Er kan een keuze gemaakt worden tussen 6 verschillende caravanindelingen en er zijn 4 slaapplaatsen.

Fendt heeft speciaal voor de Opal modellen een aantal exclusieve indelingen ontworpen. De 560 SRF en de 650 SRG hebben een L-vormige keuken. Alle modellen worden geleverd met Chimera-Oak bicolor meubeldecor. Qua stoffen kan er gekozen worden uit de kleuren Locarno en Olbia.

Fendt Opal 2019 Fendt caravan cc emmen

Fendt Diamant

De Fendt Caravan Diamant is al jaren een begrip. Het is een luxe caravan uit het bovensegment. De caravan bestaat uit 3 verschillende indelingen met 4 slaapplaatsen.

Boven het zitgedeelte is een Skylight panoramaraam met led-verlichting gemonteerd en ook de hoekkasten zijn indirect verlicht. Het hout is uitgevoerd in Tasmanian-Oak en er kan gekozen worden uit de stoffen Sierra en Tropea als bekleding. Als u de caravan nog iets luxer wilt maken, is het mogelijk om tegen een meerprijs leren bekleding aan de caravan toe te voegen.

Fendt Diamant 2019 Fendt Caravan CC Emmen

Fendt Brillant

De Fendt Brillant is de absolute winnaar onder de Fendt Caravans. De Brillant is in alle opzichten luxe afgewerkt en er kan gekozen worden uit twee verschillende indelingen waar in beide 4 personen kunnen slapen.

De Fendt Brillant standaard is uitgerust met een Skylight panoramaraam en een touchscreen. Het nieuwste model heeft een koelkastinhoud van 177 liter, een dakairco, een Truma Combi 6 verwarming en een kast voor multimedia. Met een afstandsbediening kunt u de deur van de caravan automatisch sluiten.

Fendt Brillant Fendt Caravan CC Emmen

Fendt Caravan occasions

Bij Caravan Centrum Emmen verkopen we zowel nieuwe caravans als Fendt Caravan occasions. Caravan Centrum Emmen is een officiële Fendt Caravan dealer. U vindt daarom ieder jaar de nieuwste modellen in onze showroom.


Caravan Centrum Emmen koopt daarnaast ook caravans in. U vindt daarom bij ons een ruim aanbod occasions, zo ook tweedehands Fendt Caravans. Met een Fendt Caravan occasion kan je met veel plezier en een gerust hart op vakantie! Alle caravans worden door Caravan Centrum Emmen voorzien van onderhoud conform de BOVAG richtlijnen. Kom gerust bij ons langs om onze Fendt Caravan occasions te bekijken.

Fendt Caravan te koop

Bij Caravan Centrum Emmen vindt u een uitgebreid assortiment Fendt Caravan te koop. Bent u er nog niet over uit welke caravan u graag wilt kopen? Kom gerust langs in onze showroom voor meer informatie of advies over de caravans. Heeft u vragen over Fendt Caravan prijzen? Neem dan ook gerust contact met ons op.

Mocht u toch nog niet overstag zijn, kijk dan vooral ook eens naar onze:

Begin uw vakantie goed met een Fendt Caravan van Caravan Centrum Emmen!