Voortent voor uw caravan

Gaat u binnenkort kamperen en wilt u graag een nieuwe voortent? Dan bent u bij Caravancentrum Emmen aan het juiste adres! De caravan is en blijft voorlopig nog steeds één van de populairste vakantieverblijven onder de Nederlanders. Met een caravan heeft u de mogelijkheid om op eigen houtje rond te reizen en (bijna) overal te verblijven waar u maar wilt. Het kamperen geeft een gevoel van vrijheid en gezelligheid. U heeft alle gemakken van thuis, maar dan in mobiele vorm.

Het kan zijn dat een caravan toch iets te krap is, wanneer u bijvoorbeeld een groot gezin heeft of simpelweg meer behoefte hebt aan een beetje extra ruimte. Wilt u graag meer ruimte creëren? Kies dan voor een tent voor uw caravan. Een voortent is het ideale middel voor meer leefruimte!

Voordelen van een caravan voortent

Het grootste voordeel van een caravan met voortent is natuurlijk het vergroten van de leefruimte. U kunt hier gemakkelijk extra spullen in opbergen. Doordat de tent aan de caravan wordt bevestigd, ontstaat er een waterdicht geheel. Wanneer u voor de tent ook een luifel heeft kunt u overdekt buiten zitten. Hierdoor kunt u ook wanneer het slecht weer is genieten van het buitenzijn.

Voortent van CC-Emmen

Onze merken

Bij Caravancentrum Emmen bieden wij een zeer ruim assortiment in caravan voortenten. Hierdoor zit er gegarandeerd één tussen die volledig aansluit op uw wensen. Kwaliteit staat zeer hoog bij ons in het vaandel. Hierom hebben wij ervoor gekozen om enkel tenten van kwaliteitsmerken aan te bieden. Wij bieden geen goedkope aanbieding die u na één seizoen weer weg kunt gooien, maar producten die jaren meegaan. Zo vindt u bij ons de volgende merken:

Binnen deze kwaliteitsmerken vindt u alle soorten en maten, zoals onder andere maat 8,9 of maat 11. En nog veel meer! Wij snappen dat het lastig is om zelf te bepalen welke maat u nodig heeft en hierom helpen wij u daar graag bij. Daarnaast kunt u kiezen uit allerlei verschillende opties; wilt u graag een slaapcabine? Of een echte wintervoortent? Het kan allemaal. Daarnaast bieden wij ook verschillende accessoires, zoals: onder andere tegels. Kortom: uw kampeerervaring is pas echt compleet met een voortent!


De juiste maat voortent


Wanneer u een nieuwe voortent koopt dan is het belangrijk dat u de juiste maat koopt. Hiervoor moet u de omloopmaat weten. Aan de hand hiervan kunt u namelijk goed bepalen welke maat u nodig heeft. Het kan zijn dat de fabrieksinformatie niet helemaal juist is. Dit wil zeggen; soms zitten zij er een aantal centimeter naast. Om een miskoop te voorkomen is het belangrijk dat u dus zelf de omloopmaat meet. Maar hier kunnen wij u natuurlijk mee helpen! Wilt u het toch graag zelf doen? Wij hebben voor u op een rijtje gezet hoe dit moet:

Dorema voortent

Er is een verschil tussen het meten van een Aerodynamische en een gewone caravan. Het begint beiden met het pakken van een meetlint of touw. Daarbij moet u ervoor zorgen dat de ondergrond vlak is. Vervolgens zet u het toestel niet op de uitgedraaide steunen, maar op de wielen. Nu kan het opmeten van de voortent beginnen!

Voortent maat opmeten voor een ‘Aerodynamische’ caravan


Vervolgens meet u vanaf de grond onder de rail naar boven en dan gaat u door de rail heen. Vanaf de onderkant van de schuine kant (hoogte van 185 cm) meet u naar de grond toe. De totale lengte die u nodig had om het gehele toestel te meten is de omloop maat

Voortent maat opmeten

De omloopmaat opmeten voor een ‘normale’ caravan


Bij de normale variant doet u vanaf de grond het touw, koord of meetlint door de rail heen. U trekt hem er volledig doorheen en laat het touw aan de andere kant weer tot de grond komen. Hier geldt ook; de totale lengte die u gebruikt heeft is de omloopmaat. Het is belangrijk dat u het touw echt tot op de grond meet en niet tot op vlonders of iets dergelijks, want dit is een veelgemaakte fout.

Wij begrijpen natuurlijk dat dit een ingewikkeld klusje is en hierom helpen wij u graag met het meten van de omloopmaat voor uw nieuwe voortent!


Tips voor u op een rijtje!


Wanneer u een voortent gaat kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Het is niet zomaar een aanschaf en hierom hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Thule luifel voor de caravan

Het materiaal

In welke seizoenen gaat u kamperen? Het is goed om hierover na te denken. Dit komt omdat niet alle tenten geschikt zijn voor alle weertypen.

De omloopmaat

Zoals we hierboven al hadden besproken; de omloopmaat. Niemand vindt het leuk om een foute aankoop te doen hierom is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt opgemeten.

De diepte

Kiest u voor een diepe of een minder diepe voortent? Wanneer u een hele kleine caravan heeft dan is het fijn om een grote tent te hebben. Heeft u al een groot toestel? Dan is een minder diepe tent voor u waarschijnlijk ook voldoende.

Voortent kopen bij Caravancentrum Emmen


Wilt u graag een nieuwe voortent kopen? Bij Caravancentrum Emmen beschikken wij over een zeer ruime showroom. Hier hebben wij diverse varianten voor u gepresenteerd. Hierdoor kunt u een goed beeld krijgen van ons aanbod. Wij zijn gevestigd in Emmen, Drenthe aan de Navigatiestraat 7-8. Wanneer u bij ons langs komt zorgen wij ervoor dat de koffie of thee voor u klaar staat. Ons personeel beschikt over zeer veel ervaring en hierdoor kunnen zij u goed van dienst zijn.


Wij begrijpen dat het een grote investering is en daarom vinden wij het belangrijk om u goed te helpen en u van het juiste advies te voorzien. Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Daarnaast is het ook mogelijk om op afspraak ’s avonds bij ons langs te komen. Wij vinden het belangrijk om echt de tijd voor u te nemen. Graag tot ziens en wie weet gaat u binnenkort met een nieuwe voortent naar huis!

Voortent van Dorema te koop bij caravancentrum Emmen
Unico voortent