Caravan airco

Ontsnappen van de warmte doet u op vakantie door een caravan airco te installeren. Maar hoe kiest u nou de airco die het beste bij u past? Dit is vrij simpel: het hangt vooral af van de omgevingstemperatuur waar hij aan blootgesteld zal worden. Een airco heeft namelijk geen nut als deze niet werkt boven of onder een bepaalde temperatuur.

Het grootste verschil tussen een airco in huis en in de caravan is dat een model voor de caravan een aerodynamisch design heeft, waardoor harde wind en regen worden weg gekaatst. Hiernaast worden trillingen van de weg opgevangen en is de levensduur van de caravan airco hoger.


Verschillende soorten caravan airco’s

Er kan gekozen worden uit dak-, bank- en inbouwairco’s voor de caravan van de merken Truma en Dometic. De temperaturen kunnen aangepast worden met een afstandsbediening.

Een dak airco

Een dak airco is de populairste variant. Dit komt doordat er veel ruimte bespaard wordt en de airco de koele lucht gemakkelijk kan verspreiden door de caravan. De voordelen van een dak airco zijn:

  • Koele lucht daalt automatisch wanneer deze afkomstig is van boven.
  • Past op de meeste caravans en campers.
  • Ruimte wordt bespaard doordat de airco op het dak bevestigd wordt.
  • Geluid wordt geminimaliseerd.
  • Gemakkelijk te onderhouden.

Een bankairco voor de caravan

Een bankairco is een goed alternatief wanneer het design van het dak van de caravan niet geschikt is om een dak airco te monteren. Dit model wordt meestal gemonteerd onder de bank of in het garageruim. De voordelen van het bankmodel als caravan airco zijn als volgt:

  • Een bankairco kan in de caravan gemonteerd worden in kleine ruimtes.
  • Een kostenbesparende optie als er geen airco op het dak gemonteerd kan worden.
  • Het dak wordt niet extra belast en het brandstofverbruik hierdoor niet verhoogd.

Een inbouwairco

Deze variant wordt ingebouwd in de caravan. De voordelen van deze variant zijn als volgt:

  • Een goede optie wanneer het dak niet geschikt is voor een airco.
  • Gemakkelijk te onderhouden.

Een caravan airco kopen bij Caravan Centrum Emmen

Wanneer u een airco voor de caravan koopt bij Caravan Centrum Emmen kunt u ervoor kiezen om deze te laten monteren. Hiernaast bieden wij u een onderdelengarantie van 5 jaar op onze airconditioners.

U bent welkom om langs te komen in onze showroom in Emmen voor vragen en advies, of voor de aanschaf van een caravan airco. Voor vragen kunt u ook altijd contact met ons opnemen via de mail of te bellen.

Het hoofd helemaal koel houden op vakantie? Kijk dan ook eens naar onze caravan koelkasten, of naar onze overige caravan accessoires.

Een caravan airco koopt u het voordeligst bij Caravan Centrum Emmen!