Een BOVAG caravan keuring en de juiste caravan onderhoud zijn essentieel wanneer u caravanbezitter bent. Het laten uitvoeren van een keuring en een goede onderhoudsbeurt hebben vele voordelen. Hieronder leest u alles over wat dit inhoudt en waarom een BOVAG caravan keuring en caravan onderhoud belangrijk zijn.


BOVAG caravan keuring

Door een BOVAG caravan keuring te laten uitvoeren wordt de veiligheid van u en uw omstanders gegarandeerd. Hiernaast wordt er in de zomer door de politie flink gecontroleerd op de veiligheid van caravans. Door het aantonen van dit keuringsbewijs kan precies worden vastgesteld dat uw caravan voldoet aan alle veiligheidseisen.

BOVAG is de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders. Deze brancheorganisatie werd al in 1930 opgericht en bestaat tegenwoordig uit ruim 8.000 leden. Een BOVAG keuring voldoet aan een bepaalde standaard waardoor u bij Caravan Centrum Emmen geniet van drie maanden reparatiegarantie. Door te kiezen voor een specialist die is aangesloten bij deze brancheorganisatie, weet u zeker dat de keuring goed wordt uitgevoerd en u na de BOVAG caravan keuring weer veilig de weg op kan.

Onze schadeafdeling en werkplaats zijn gecertificeerd voor de BOVAG caravan keuring!

Caravan onderhoud middels een BOVAG caravan onderhoudsbeurt

Wij adviseren om elke twee jaren langs te komen voor een BOVAG caravan onderhoudsbeurt voor uw caravan. Wanneer een caravan namelijk een groot deel van het jaar stilstaat, kan deze namelijk flink achteruit gaan. Het is van belang om het caravan onderhoud uit te laten voeren alvorens u met uw caravan op reis gaat. Op deze manier weet u zeker dat u niet langs de weg komt te staan als gevolg van achterstallig onderhoud.

De voordelen van een BOVAG onderhoudsbeurt voor de caravan luiden als volgt:

  • Er wordt gecontroleerd op wettelijke eisen en veiligheid;
  • Na de tijd ontvangt u een uitgebreid keuringsrapport;
  • Uw caravan wordt onderhouden en in overleg worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd;
  • U ontvangt drie maanden reparatiegarantie;

Wij helpen u graag met uw caravan onderhoud. Onze schadeafdeling en werkplaats zijn gecertificeerd voor de BOVAG caravan onderhoudsbeurt!


De werkwijze van een BOVAG caravan onderhoudsbeurt en keuring

Tijdens de keuring zal de caravan gecheckt worden op de wettelijke eisen voor een caravan en de veiligheid. De caravan wordt gecheckt op ongeveer 60 onderhoudspunten, waaronder de banden, het gas en de elektra in de caravan. Wanneer er iets niet in orde blijkt te zijn, zal dit onderdeel in overleg met de klant vervangen of gerepareerd worden.

Nadat de caravan gecheckt is ontvangt u een uitgebreid keuringsrapport. Hierin staan de details over de keuringsbeurt beschreven. Het geeft inzicht in welke punten er zijn gecontroleerd, welke onderdelen zijn gerepareerd en welke er zijn vervangen.

Wanneer de caravan of camper op al deze punten is goedgekeurd, ontvangt u een BOVAG caravan keuringssticker, waarop aangegeven staat wanneer de keuring is uitgevoerd.

BOVAG caravan keuring en onderhoudsbeurt CC Emmen
Onze specialisten controleren uw caravan op ongeveer 60 onderhoudspunten.

Wat houdt caravan onderhoud precies in?

Met caravan onderhoud kunt u de levensduur van uw caravan gigantisch verlengen. Hiernaast bevordert dit de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Verder zorgt het ervoor dat u op reis niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zo is de kans kleiner dat u tijdens het rijden langs de weg komt te staan of u op plaats van bestemming andere ongemakken ervaart zoals het niet functioneren van elektra, gas of water. Ook kan achterstallig onderhoud bijvoorbeeld wateroverlast veroorzaken. Dit is allemaal wel het laatste waar u op zit te wachten als u ontspannen op vakantie gaat.

Heeft u al schade? Dan kunt u naast het reguliere caravan onderhoud ook bij ons terecht voor caravan reparatie of caravan schadeherstel. Heeft u vragen over de voordelen van caravan onderhoud of specifieke wensen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!


Wanneer laat ik een caravan onderhoudsbeurt uitvoeren?

Er zijn in principe twee momenten in het jaar waarop het uiterst geschikt is om een caravan onderhoudsbeurt uit te laten voeren. De eerste is namelijk vlak voor u van plan bent om met uw caravan op reis te gaan. Op deze manier gaat u met een gerust hart de weg op en weet u zeker dat alles volgens de BOVAG onderhoudsbeurt in orde is.

Daarnaast is het tevens van belang om de caravan winterklaar te maken. Veel mensen worden na de winter namelijk met kapot gevroren boilers, een kapotte accu en lekkende kranen geconfronteerd. Als u uw caravan voor de wintermaanden winterklaar laat maken, voorkomt u een hoop onnodige kosten. Afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die u maakt met uw caravan en hoe lang en waar de caravan stilstaat kunt u een inschatting maken wanneer u het beste de caravan onderhoudsbeurt kunt laten uitvoeren. Heeft u hier hulp bij nodig? Dan staan onze specialisten voor u klaar.


Maak een afspraak voor BOVAG caravan onderhoud bij Caravan Centrum Emmen

Een BOVAG caravan keuring en caravan onderhoud wordt in onze BOVAG gecertificeerde werkplaats uitgevoerd. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in alle mogelijke soorten en merken caravans, waardoor alle caravaneigenaren bij ons terecht kunnen. Onze werkplaats beschikt tevens over de nieuwste apparatuur.

Op onze BOVAG onderhoudsbeurt krijgt u standaard drie maanden reparatiegarantie. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om uw caravan te laten keuren of een onderhoudsbeurt te geven. U kunt een afspraak maken voor een BOVAG caravan onderhoudsbeurt door te bellen naar +31(0)591628530 of een mail te sturen naar info@cc-emmen.nl.

BOVAG caravan keuring & onderhoudsbeurt CC Emmen

Met de BOVAG Caravan keuring & onderhoudsbeurt bij Caravan Centrum Emmen kunt u met een gerust gevoel op vakantie.